Veelgestelde vragen

Algemeen

Ik heb mijn kleuter ingeschreven maar wil annuleren. Hoe breng ik jullie op de hoogte?
Wij vragen altijd om de lokale coördinator zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Onder uw gezinsaccount en in de bevestigingsmail na inschrijving, kan u de gegevens van uw lokale coördinator terugvinden. Voor de details over de terugbetaling, verwijzen we u graag door naar de algemene voorwaarden.
Heb ik recht op een korting?
Personen die beschikken over een UiTPAS met kansentarief betalen 25% van het totale bedrag. Om deze korting te activeren, dien je bij de registratie van uw gezinsaccount het nummer van uw UiTPAS te vullen. Bij de inschrijving zal dan de korting automatisch geactiveerd worden.
Wanneer en hoe dien ik te betalen?
Na de inschrijving, ontvangt u een bevestigingsmail met de betalingsmodaliteiten. Gelieve zorgvuldig de mededeling te respecteren zodat we makkelijk uw betaling kunnen terugvinden.

Trajecten

Algemeen

Hebben we recht op een fiscaal attest?
Een fiscaal attest wordt enkel uitgereikt bij kampjes aangezien dit valt onder “kinderopvang in de sport- en jeugdwerksector. Het lidgeld voor een sportclub of inschrijvingsgeld van een traject of workshop, valt hier niet onder. Wel kan je via de mutualiteit een deel van het lidgeld recupereren.
Kan ik tijdens de les blijven kijken?
De lessen in het zwembad kan je vanuit een aanpalend lokaaltje volgen. Om de afleiding mimimaal te houden, zijn de sessies in de sporthal niet toegelaten voor ouders.

Sports United

Is er de mogelijkheid om een proefles te volgen?
Om organisatorische redenen is het niet mogelijk om een proefles te volgen. Voor het 2e kleuterklas is het steeds mogelijk om in te schrijven voor één trimester in plaats van meteen een volledig seizoen. In het 3e kleuterklas dien je meteen in te schrijven voor een volledig seizoen.
Krijg ik mijn geld terug als mijn kind stopt doordat hij/zij het niet leuk vindt of er nog niet klaar voor is?
Indien uw kind na drie lessen aangeeft het nog steeds niet leuk te vinden, kan u 75% van het inschrijvingsgeld terugkrijgen. Dit is niet mogelijk na de eerste twee lessen. Later kan u geen aanspraak maken op een deel van het inschrijvingsgeld, tenzij in geval van overmacht. Zie hiervoor de algemene voorwaarden. Na een paar lessen pas betalen om eerst te zien of het wel meevalt, is niet mogelijk.
Welke kledij draagt mijn kind het beste in de sporthal?
Iedere deelnemer aan Sports United of Ball United krijgt een gratis T-shirt op de eerste lesdag. Daarnaast raden we een kort sportshortje aan. De lessen zelf gaan door op blote voeten.
Welke kledij draagt mijn kind het beste in het zwembad?
Bij de speelverhalen in het water (sports united – 2e kk) en zwemmen (sports united – 3e kk), verwachten we dat de zwemkledij reeds onder de gewone kledij wordt aangedaan om tijd te winnen. De organisatie voorziet de 1e les een badmuts die nadien bij iedere les dient meegebracht te worden, voorzien van de naam. Vergeet zeker ook je handdoek niet!
Moet mijn kind kunnen zwemmen?
Nee. We voorzien touwen in het water en blijven voor de spelletjes voornamelijk in het ondiep gedeelte zodat de veiligheid gegarandeerd is. Bovendien staat er steeds een redder langs de kant.
Mijn kind zit in de 1e kleuterklas. Kan het reeds deelnemen?
Wij geven er de voorkeur aan om de minimumleeftijd te respecteren. Enkel indien een kind een jaar hoger zit op school (bv: iemand met het geboortejaar voor het 1e kk die reeds in het 2e kk zit) staan we een uitzondering toe. Contacteer in dat geval uw lokale coördinator om deze uitzondering te activeren.
Mijn kind zit in het 1e leerjaar. Kan het nog meedoen?
Deze uitzondering staan we – na voorgaand onderling overleg met de lokale coördinator – enkel toe voor kindjes die laatmatuur zijn of geboren in de laatste helft van het jaar.
Ik ben een gescheiden ouder en wil mijn kleuter graag voor de helft van de lessen inschrijven. Kan dat?
Door onze thematische manier van werken, is het niet aangewezen dat iemand slechts aan de helft van de lessen deelneemt. We begrijpen echter dat het voor gescheiden ouders niet altijd evident is om iedere les paraat te zijn. Om de mogelijkheid te bespreken, neemt u best contact op met de lokale coördinator om te zien wat mogelijk is. Door onze vaste kosten is het immers niet altijd mogelijk om inschrijvingen van halve reeksen te aanvaarden.

Aqua United

Krijg ik mijn geld terug als mijn kind stopt doordat hij/zij het niet leuk vindt of er nog niet klaar voor is?
Indien uw kind na drie lessen aangeeft het nog steeds niet leuk te vinden, kan u 75% van het inschrijvingsgeld terugkrijgen. Dit is niet mogelijk na de eerste twee lessen. Later kan u geen aanspraak maken op een deel van het inschrijvingsgeld, tenzij in geval van overmacht. Zie hiervoor de algemene voorwaarden. Na een paar lessen pas betalen om eerst te zien of het wel meevalt, is niet mogelijk.
Mijn kind zit in het 2e leerjaar. Kan het nog meedoen?
Deze uitzondering staan we enkel toe na voorgaand onderling overleg met de lokale coördinator.
Mijn kind zit in het 1e kleuterklas. Kan het al meedoen?
De leeftijd van het kind is bij Aqua United ondergeschikt aan het ontwikkelingsniveau van jouw kind. Voor ons is het vooral belangrijk dat alle kindjes comfortabel kunnen staan in het water en zo de lessen vlot kunnen meevolgen.
Ik ben een gescheiden ouder en wil mijn kleuter graag voor de helft van de lessen inschrijven. Kan dat?
We begrijpen dat het voor gescheiden ouders niet altijd evident is om iedere les paraat te zijn. Door de stijgende moeilijkheidsgraad doorheen de lessen, is het echter niet mogelijk om inschrijvingen van halve reeksen te aanvaarden.
Waarom een oriënteringsproef?
Met behulp van enkele testjes wordt er nagegaan in welk van de vier mogelijke niveaugroepjes uw kind dient te starten. We kiezen bewust niet voor een indeling op basis van geboortedatum. De leeftijd van het kind is ondergeschikt aan het ontwikkelingsniveau. Inschrijven in een hoger of lager niveau zal alleen maar ten nadelen zijn voor het leerproces.

Kampen

Hebben we recht op een fiscaal attest?
Iedere deelnemer krijgt een fiscaal attest aangezien dit valt onder “kinderopvang in de sport- en jeugdwerksector. Dit wordt op papier of via mail bezorgd op het einde van het kamp. Ter info: het lidgeld voor een sportclub of inschrijvingsgeld van een traject of workshop, valt hier niet onder.
Welke kledij draagt mijn kind het beste?
Kies voor jouw kind makkelijke en sportieve kledij uit, zoals een legging of shortje. Voor de kampen mag je kind sportschoenen aandoen die mogen vuil worden, liefst met velcro's.
Wat moet mijn kleuter meebrengen naar een kamp?
Een lunchpakket. Indien warm weer: een pet of zonnehoedje en zonnecrème.
Moet ik mijn kleuter inschrijven voor het hele kamp?
U kan enkel inschrijven voor een volledig kamp. We werken steeds met een rode draad doorheen het kamp. Als uw kind één of meerdere dagen mist, kunnen we het bewegingsavontuur niet volledig tot zijn recht laten komen.